Виставка-диптих «Творець»

15 листопада у виставкових залах Вінницького обласного художнього музею за ініціативи та сприяння Миколи Бердиша та відділу культури Погребищенської міської ради відбулося урочисте відкриття виставки-диптиху «Творець», двох митців – різьбяра, графіка, живописця Петра Пипи і фото художниці, психологині Таї Левченко.
Унікальність проєкту полягає у тому, що вперше буде поєднано двох митців об’єднаних одним задумом про митця, тобто – через свої роботи Петро покаже яким він бачить цей світ, а Тая — якою вона бачить душу Петра. Світ Митця і Світ у Митці…
В експозиції подано понад сотня робіт – художнє різьблення, виконаних у техніці об’ємного та плоскорельєфного різьблення, техніці фігуративної скульптури; графіка; живопис; художні фото.
Петро Пипа — однин із провідних майстрів по дереву, майстер рельєфного різьблення, автор дерев’яних скульптур, картин, писанок-дряпанок, в його творчому доробку і графічні твори виконані пастеллю, і ряд живописних, в тому числі і автопортрети.
Тая Левченко — вінницька фотохудожниця, презентувала ряд проєктів у Вінниці та Києві, Кракові. Працює покликом душі, вловлюючи найцінніші моменти з життя людини, відтворюючи у світлинах глибинний світ українських традицій. Мисткиня висвітлює у своїх роботах П. Пипу у декількох ракурсах – як «Петра-митця-генія», як звичайного «сільського дідуся» та дивака «пристрасть якого не від світу цього». Як говорить Тая: «Це теж його сторона, і її теж, думаю, варто презентувати окремо. Бо вони дуже різні. Як і сам Петро…».
Ось так і об’єднала пристрасть до улюбленої справи двох митців і втілилася у нестандартну форму проведення виставки-диптих.
Виставка триватиме впродовж трьох місяців.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *