“Несуєтна палітра любові”: у Вінницькому обласному художньому музеї відкрили виставку картин Леоніда Панкош

26 січня музей відкрив новий виставковий сезон, представивши понад 100 живописних та графічних робіт відомого подільського художника, педагога, краєзнавця, колекціонера Леоніда Петровича Панкоші (1931-2017).
У картинах митця – світ народного життя і народної культури. На оригінальних натюрмортах – ретельно побудовані композиції з керамічних речей народного гончарства, тканин і вишивок, предметів хліборобської праці, археологічних артефактів та інше. Пейзажі художника сповнені чарівності і особливого ліризму, прості і чисті. Портрети – як живописні, так і графічні – відрізняє різноманітність композиції, активність кольору, глибоке та тонке проникнення у духовний світ портретованих. У жанрових композиціях, близьких до творів народного мистецтва, рельєфно проступає свідоме наслідування автором прийомів «наївного» малярства з його чистим і щирим поглядом на світ, усміхненістю і доброзичливими інтонаціями.
Всі презентовані роботи Леоніда Панкоші подаровані Вінницькому обласному художньому музею, за що директор та колектив надзвичайно вдячні родині художника — донці Катерині та сину Валерію.
+18

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *