«Наша земля дає нам силу» — персональну виставку живопису заслуженого художника України, члена Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Григорія Івановича Зорика

Вінницький обласний художній музей презентує персональну виставку живопису заслуженого художника України, члена Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Григорія Івановича Зорика «Наша земля дає нам силу» /з нагоди 65-річчя митця/.
В експозиції – понад 30 живописних полотен 2007-2023 років, у яких яскраво передано неймовірну красу і велич природи рідного митцеві Поділля та гірських панорам величних Карпат. Через образи української природи художник виражає всю гаму людських почуттів і переживань – від тихого смутку до ясної радості. Його навдивовиж сонячні картини пройняті любов’ю до людини, оповиті елегійною поезією. У представлених натюрмортах відчувається незмінна любов художника до краси оточуючого світу і краси живопису як такого.
Віртуозне володіння майже ювелірним, дрібним, однак енергійним корпусним мазком, який формує відкриту живописну фактуру, дозволяє художнику бездоганно передати відчуття трепетного середовища. Багате тональне нюансування надає творам особливої поетичності й привабливості.
Гигорій Іванович Зорик народився 1958 року в с. Кинашів Тульчинського району Вінницької області. Самотужки опанував мистецтво графіки та живопису, після служби в армії вступив до студії художників-оформлювачів у Тульчині. З 1986 року художник бере активну участь у вітчизняних та міжнародних виставках. З 2010 року – викладач Тульчинського фахового коледжу культури. 2015 року створив серію портретів відомих українських діячів політики, науки, культури для постійної експозиції музею Національного університету «Києво-Могилянська академія». Лауреат Міжнародного академічного рейтингу «Золота Фортуна», переможець премії «Людина року 2019» в номінації «Митець року». Твори Григорія Івановича зберігаються у приватних колекціях України, Великобританії, Франції, Німеччини, Італії, Іспанії, Данії, Польщі, Чехії, Сербії, Болгарії, Словенії, Китаю, Канади, Куби та США.
Творчий шлях Григорія Зорика – це невпинний пошук нового, невтомна робота над досягненням досконалості, що у художника тісно пов’язана з високими вимогами до себе. Його полотна захоплюють майстерністю художніх засобів, спрямованих на реалістичне зображення навколишнього світу, що вдало поєднано з яскравим авторським баченням.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *