Зустрічайте! «Майстерня Сонця»!

Відсьогодні у залах музею – дивовижні твори у техніці гарячої емалі, виконані учнями київської «Майстерні Сонця», студентами Інституту мистецтв Київського університету ім. Бориса Грінченка та художньої студії Арт-Креатив під керівництвом Олександри Барбалат у 2019-2021 рр.
Олександра Барбалат – відома художниця, член Національної спілки художників України, майстер декоративно-прикладного мистецтва, ювелір-емальєр, член Міжнародної організації «BRATERSTWO», автор науково-дослідного проєкту «Золотий Гамаюн», куратор художніх проєктів, викладач ювелірного мистецтва Київського університету ім. Бориса Грінченка, учасник та переможець численних міжнародник і всеукраїнських конкурсів, фестивалів, виставок.
«Майстерня Сонця» була заснована в 2014 році. На сьогодні це перша та єдина в Україні дитячо-юнацька емальєрна школа, де навчають таким складним та рідкісним технікам, як візантійська художня гаряча емаль і ебру.
Запрошуємо на виставку творчих робіт юних митців, які вражають високим професіоналізмом, майстерністю, неповторністю, різноманітністю фактур та сюжетних композицій!
Також в рамках виставки був проведений майстер-клас у техніці гарячої емалі який відвідала голова Вінницької обласної профспілкової організації працівників культури, депутат Вінницької обласної ради Тетяна Побережна.