Шедеври світового мистецтва в незалежній Україні

03 вересня з нагоди святкування Дня міста в рамках проекту «Місто, яким ми пишаємось!» Вінницький обласний художній музей презентує виставку «Шедеври світового мистецтва в незалежній Україні. Магія фрагмента».

  Сформоване в реґіоні багате зібрання творів західноєвропейського,  українського живопису  втілює високі культурні традиції, що відповідають західним зразкам, є предметом гордості й загального захоплення.

  Виставка «Магія фраґмента» — це фотографічні елементи творів живопису з експозиції музею, які демонструють блискучу майстерність, віртуозну техніку, глибокий філософський контент великих авторів. Фраґменти видатних творів – це чудова можливість для глядача не лише розглянути, мов під збільшувальним склом, пропоноване зображення картини, а й глибше зрозуміти  смисловий контекст усього твору.

  Художні полотна, що у переважній більшості відносяться до часового періоду від XVII до XIX ст. й виконані у превалюючих на той час стилях бароко й класицизм, дають рідкісну нагоду осягнути глибину філософської думки автора, зверненої до психологічного та соціального підтексту, який сьогодні, через століття, продовжує бути актуальними у своєму загальнолюдському значенні.

  Кожен представлений фрагмент доповнений фотозображенням картини в цілому, що полегшує сприйняття цього непростого візуального ряду.

  

Наталія Безбах,

 завідувач науково-дослідного відділу

 зв’язків з громадськістю та розвитку музею,

 заслужений працівник культури України                                                      

 

 __»»__

 

21050, м. Вінниця, вул. Соборна, 21

Контактний телефон. (0432) 56-28-73

email: Safferott@bigmir.net