«У пам’яті назавжди»

За ініціативи вінницького мистця Аркадія Григоровича Павлюка 6 травня у Вінницькому обласному художньому музеї відбувся акт передачі на безоплатній основі Вінницьким обласним художнім музеєм 48 творів художника А.Г. Павлюка Державній установі «Меморіальний комплекс «Брестська фортеця-герой».

Акція носить назву «У пам’яті назавжди» і виражає бажання увіковічити подвиг героїв Брестської фортеці.

Картини, створені в 60 – 70-і роки минулого століття, подають героїчні сторінки оборони Брестської фортеці в часи ІІ Світової війни.

Колекція містить роботи, тематизм яких напряму пов’язаний із захистом білоруської землі від фашистських окупантів, а також серію портретів учасників цих подій. Емоційний ракурс полотен різноманітний і багатогранний. Він вписує в історію героїку і відвагу простих людей, трагізм і надломленість в портретах учасників воєнних дій, застиглі пейзажні фрагменти об’єктів самої фортеці.

Акція пройде на найвищому дипломатичному рівні за участі надзвичайного і повноважного посла Республіки Білорусь Величка Валентина Володимировича, голови Вінницької обласної державної адміністрації Коровія Валерія Вікторовича, представників засобів масової інформації, громадськості міста.

Немає сумнівів, що дана акція послужить справі оптимізації співпраці України і Республіки Білорусь та встановленню між державами культурних зв’язків.

[flgallery id=55 /]