«Майдан гідності» Ігоря Зозулі

З 31 березня у виставкових залах Вінницького обласного художнього музею діє персональна виставка Ігоря Зозулі «Майдан гідності».

Громадська позиція художника не дозволила йому бути осторонь останніх подій в Україні. Перша серія тематичних робіт з’явилась під час Помаранчевої революції у 2004 році. Вона була представлена в музеї.

Нині митець презентує 15 картин, присвячених національно-патріотичним акціям на майдані Незалежності взимку 2013-2014 років.

Експозиція є яскравою ілюстрацією хвилюючих для українського народу подій. Картини ніби переносять нас в епіцентр революції, допомагають подивитись на історію по-новому, сприйняти різні історичні факти, вчать розуміти, допомагати, співчувати один одному.

Полотна Ігоря Зозулі привертають увагу своєю композиційною досконалістю, витонченою колористикою та яскравим сюжетом. Серед них: «Закохана пара», «Козаки пишуть листа», «Беркут проти народу», «Перша допомога», «Чаю всім вистачить» та інші.

 Особисті переживання художника, відображені на полотні, залишаться назавжди життєствердним документом національної гідності, честі та героїзму українського народу. Адже Майдан стояв за світле майбутнє, за волю, за процвітання та незалежність нашої Батьківщини.

Організатори виставки сподіваються на розуміння, підтримку, зацікавленість вінничан і гостей міста.

Адреса музею: м. Вінниця, вул. Соборна, 21. Контактний телефон: 56-28-73.sosula4

sosula3

sosula2

sosula1