Ніч музеїв у Вінниці

16 травня 2015 року, в Міжнародний день музеїв, Вінницький обласний художній музей у 10-й раз стане учасником «Європейської ночі музеїв», ініційованої Міністерством культури і комунікацій Франції у 2005 році. Ця акція відбудеться під патронатом Ради Європи, ЮНЕСКО і Міжнародної ради музеїв.
Як і в попередні роки, більше 3-х мільйонів людей зможуть ознайомитися з експозиціями музеїв у незвичайний час доби та взяти участь у розважальних і пізнавальних заходах, пов’язаних з музейними колекціями. У травні минулого року близько 3500 музеїв із 40 країн Європи відкрили свої двері для публіки в Ніч музеїв.

Центром уваги «Європейської ночі музеїв» – 2015 стане мультимедійний проект «Талісман ночі», в якому візьме участь і Вінницький обласний художній музей, який також представить:
— фотовиставку «У музеях Європи»;
— фотовиставку «Магія фрагмента»;
— новаційний мистецький проект «Екскурсійні маршрути. Марафон Експо»;
— виставку «Французькі королі від Меровінгів до Бурбонів» /колекція портретної мініатюри кін. XVIII ст./.
Організатори сподіваються, що Всеєвропейська акція «Європейська ніч музеїв» стане яскравою подією в культурному житті Вінниці та викличе зацікавленість вінничан і гостей міста.
Докладна інформація про дану акцію розміщена на сайті «Європейської ночі музеїв» Міністерства культури і комунікацій Франції.

Координатор Європейської ночі музеїв у Франції:
Анна Емлейн

Керівник акції у Вінниці:
Ілля Безбах, директор Вінницького обласного художнього музею,
заслужений діяч мистецтв України

Координатори «Європейської Ночі музеїв» у Вінниці:
Наталія Безбах, заслужений працівник культури України; Яна Паламаровська