Наша земля дає нам силу

8 лютого музей презентував персональну виставку живопису заслуженого художника України, члена Вінницької обласної організації Національної спілки художників України Григорія Івановича Зорика «Наша земля дає нам силу» /з нагоди 65-річчя митця/.

В експозиції – понад 30 живописних полотен 2007-2023 років, у яких яскраво передано неймовірну красу і велич природи рідного митцеві Поділля та гірських панорам величних Карпат. Через образи української природи художник виражає всю гаму людських почуттів і переживань – від тихого смутку до ясної радості. Його навдивовиж сонячні картини пройняті любов’ю до людини, оповиті елегійною поезією. У представлених натюрмортах відчувається незмінна любов художника до краси оточуючого світу і краси живопису як такого.

Віртуозне володіння майже ювелірним, дрібним, однак енергійним корпусним мазком, який формує відкриту живописну фактуру, дозволяє художнику бездоганно передати відчуття трепетного середовища. Багате тональне нюансування надає творам особливої поетичності й привабливості.

Творчий шлях Григорія Зорика – це невпинний пошук нового, невтомна робота над досягненням досконалості, що у художника тісно пов’язана з високими вимогами до себе. Його полотна захоплюють майстерністю художніх засобів, спрямованих на реалістичне зображення навколишнього світу, що вдало поєднано з яскравим авторським баченням.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *