Молитва за Україну Дмитра Власійчука

Д.Власійчук

26 травня у Вінницькому обласному художньому музеї відкрилась персональна виставка заслуженого майстра України Дмитра Власійчука «Молитва за Україну». Назвою виставки послужив однойменний твір, представлений в числі інших, і присвячених автором Україні, її славетній історії.

На виставці експонується 45 робіт, створених у 1991-2017 роках у техніці витинанки. Тематика композицій пов’язана з українськими традиціями і святами: Різдвом, Великоднем. Знайшли відображення також сюжети українських народних пісень і творів Тараса Шевченка. Вагоме місце у творчому доробку митця посіли трагічні сторінки історії України — Голодомор, війна, репресії, Чорнобиль.

Мистецьку освіту Дмитро Іванович здобув у Вінницькому державному педагогічному інституті, тривалий час працював викладачем креслення і образотворчого мистецтва в загальноосвітній та художній школах м. Хмільника.

У творчій біографії Дмитра Власійчука понад сто персональних виставок, багаторічна, активна участь в обласних і Всеукраїнських вернісажах.

Твори майстра зберігаються у фондових зібраннях музеїв України та приватних колекціях Польщі, США, Канади, Ізраїлю.

Витинанка створює приємну атмосферу неповторної естетики авторського світосприйняття, занурює в глибини мудрості прадавніх народних вірувань і звичаїв, закарбованих у поезії та фольклорі.

Відвідувачі мають чудову нагоду відчути багатство і велич української мистецької традиції, палку любов автора до Батьківщини.

Д.Власійчук

DSC02246

DSC02263