«Золота колекція. Живопис, графіка Миколи Глущенка»

Сьогодні в нашому музеї відбулось відкриття фондової виставки з нагоди 120-річчя від дня народження видатного живописця  Миколи Петровича Глущенка.

Представлені роботи охоплюють значний період насиченого творчими подіями життя майстра – середину 1950-х – початок 1970-х років. Полотна створені в різних куточках Європи:  в Україні, Франції, Швеції, Італії, країнах Балтії. Окрім експресивного за кольором олійного живопису, в експозиції – дивовижні за характером виконання і образно-стилістичним рішенням монотипії гуашшю, акварелі, монохромна графіка.

Творча спадщина митця являє собою яскраву сторінку українського живопису та входить до золотого фонду національного культурного надбання.

Круглий стіл «Микола Глущенко – творець українського імпресіонізму» відбувся в рамках виставки «Золота колекція. Живопис, графіка Миколи Глущенка».

Головною темою обговорення стала «Вінницька» музейна колекція творів художника, її особливість  і роль у мистецькому та просвітницькому аспектах. Презентовані в експозиції живопис та графіка вже довгий час  є окрасою фондових зібрань музею. До ювілею митця підготовлений до видання «Каталог творів Глущенка з фондів Вінницького обласного художнього музею». Матеріали вступної статті  «Каталогу» представлені в експозиції виставки.

У заході взяли участь митці, дослідники, фахівці  музеєзнавства та культурології.