Іллі Безбаху — 70!

08 червня о 18:00 у Вінницькому обласному художньому музеї відбувся урочистий раут, присвячений ювілею Безбаха Ілля Васильовича, заслуженого діяча мистецтв України, його засновника і директора, який близько 30 років активно і самовіддано впорядковує та розвиває структуру, яку створив і вивів на високий рівень визнання в кругах професіоналів, любителів, інтелігенції, творчої еліти України і зарубіжжя.

Ще в 2000 році Міністерством культури України Вінницький обласний художній музей був визнаний одним з провідних художніх музеїв України за його багате зібрання, новаційну, на рівні останніх досягнень європейської музейної практики просвітницьку роботу, значні наукові дослідження.

У програмі вечора: вернісаж «Від 1990-х до 2000-х. Живопис», де увазі присутніх було представлено понад три десятки живописних полотен, створених у різні періоди творчості; слайд-шоу «Ілля Безбах і музей», присвячене творчості і адміністративній діяльності директора; виступи відомих музикантів Києва та Вінниці; фрагмент програми «Телемузей. Історія однієї картини», яка давно з успіхом здійснюється в студії літературно-мистецьких програм заслуженої журналістки України Ганни Секрет на ВДТ-6.

Сучасне оформлення виставки, де наряду з традиційно розвішаними роботами експонуються твори на мольбертах і, навіть, незакінчена робота, палітра та фарби, являє собою єдиний простір з постійнодіючою експозицією музею, який концептуально відповідає основній темі вечора «Ілля Безбах і музей», де діяльність директора і мистця тісно пов’язані між собою, дають блискучий і вражаючий результат.

За свою багатолітню і плідну діяльність Ілля Васильович удостоєний звання «Заслужений діяч мистецтв України», відзначений численними нагородами і відзнаками, в тому числі Міністерства культури України, Центру розвитку музейної справи, Національної академії мистецтв України.

Медаль «To the respectable. Гідному шани» Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури, якою директор музею нагороджений в числі всього 7 осіб в Україні, є особливим свідченням визнання його видатних заслуг керівника, творця, людини.

Програма вечора включала також вітання керівників, колег, інтелігенції міста.

[flgallery id=17 /]