Навчання з експертизи творів мистецтва

 З 10 до 15 жовтня у Вінницькому обласному художньому музеї відбулось тематичне навчання «Експертиза творів мистецтва», організоване Інститутом публічного управління і кадрової політики Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв України.

 Захід має на меті підвищення якості художньої експертизи – однієї з найважливіших функцій музею, яка набула особливого значення в наші дні.

 Сьогодні в Україні існує необхідність високопрофесійної оцінки регіональних зібрань, їх якісних показників за встановленою системою експертних висновків, які дозволяють встановити загальну оціночну вартість Державної частини музейного фонду України.

 19xpertВінницький обласний художній музей із 2006 року володіє офіційним дозволом на проведення   мистецтвознавчих експертиз, що здійснюються спеціалізованою експертною радою. Тут накопичений багатий досвід із вивчення та атрибуції художніх творів.  Розширені наукові дані про твори мистецтва роблять якість експертної оцінки максимально достовірною.

 У роботі конференції взяли участь представники Міністерства культури і мистецтв  України, директори музеїв, наукові співробітники, яким надано право проведення державної експертизи культурних цінностей.

 Високий інтерес до заявленої програми обумовлюється її актуальністю, специфічною утилітарною затребуваністю в обстановці підвищеної необхідності збереження, фіксації і оцінки колекцій музеїв України.

 Поряд із пленарними засіданнями, практикумами на заявлену тему програма навчання передбачає широке ознайомлення учасників з колекцією Вінницького обласного художнього музею, відкриття виставки з фондів музею «Федір Коновалюк. Мандрівки у просторі»,  поїздки в профільні заклади області, презентації інноваційних мистецьких проектів, програм, що представляють інтерес для професіоналів музейної справи, та інше.

[flgallery id=60 /]

 Наталія Безбах, 

 завідувач науково-дослідного відділу

 зв’язків з громадськістю та розвитку музею,

заслужений працівник культури України       

                               —»—        

21050, м. Вінниця, вул. Соборна, 21

Контактний телефон. (0432) 56-28-73

e-mail: safferott@bigmir.net