«Прилетіла ластівонька»

Сьогодні, у музеї святкова подія — відкриття виставки та церемонія нагородження переможців ІІІ Всеукраїнської пленер-акції візуальної творчості «Прилетіла ластівонька», яка присвячена пам’яті Миколи Леонтовича – автора всесвітньо відомого «Щедрика». Проєкт було започатковано у 2018 році для дітей з особливими потребами (аутизм) та позбавлених батьківського піклування.
Цьогоріч, в акції взяло участь близько п’ятдесяти учасників, віком від 6 до 19 років, із Бродівського районного добровільного товариства захисту дітей з інвалідністю «Надія» /м. Броди, Львівська область/, Нетішинського центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю /м. Нетішин, Хмельницька область/, Комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Калинівської районної ради /м. Калинівка, Вінницької області/,Прибузької спеціалізованої школи-інтернат /с. Агрономічне Вінницький район /.
Діти відтворювали у своїх роботах тему – «Моя зима».
Подарунки для переможців надала Олена Тихонюк /директор видавництва «Поділля»/, які вона індивідуально підібрала, враховуючи вік і стать учасників заходу. Дирекція музею дякує благодійниці за її небайдужість.
Дана мистецька програма стала ще одним кроком у досягненні мети – зробити музей доступним для усіх, зруйнувати бар’єри та межі.
Запрошуємо відвідати експозицію юних художників, що розташована на першому поверсі нашого музею. Роботи діток яскраві, барвисті,емоційні, сповнені святкової радості та новорічно-різдвяних передчуттів.