Виставка Лариси Пуханової

17 лютого о 15:00 Вінницький обласний художній музей презентував персональну виставку творів графіки та живопису Лариси Пуханової — члена Спілки художників України, представниці київської мистецької школи, учасниці та автора більше, ніж тридцяти персональних виставок в Україні та за кордоном.

Лариса Пуханова народилася в місті Києві у 1959 році. У 1977 закінчила Республіканську художню школу ім. Т. Г. Шевченка, у 1983 – факультет графіки Київського художнього інституту (нині — НАОМА). Із 1990 р. є членом Спілки художників України.

Упродовж 1991 — 2015 років мала ряд резонансних виставок: 1993 — «Живописна пластика» в музеї українського мистецтва (Київ); 2005 — в посольстві Італії (м.Київ); 2005 – в рамках Українського Арт-фестивалю «Созопіль» (Болгарія); 2008 — АРТЕКСПО, Нью-Йорк (США) та ін.

До кола творчих інтересів Лариси Пуханової входять сюжетні композиції з романтичними образами музикантів, урбаністичні мотиви, натюрморти, локально вихоплені куточки загадкової природи. Створюючи дивовижну галерею образів, сюжетів і мотивів, мисткиня втілює їх у змістовно-цілісних серіях, присвячених рідному місту, враженням від подорожей: «Київ періоду окупації» (1983-1985 р.р.), «Київ всередині та зовні» (2002-2006 р.р.), «Міський романс», «Міста» та ін.

На виставці представлено понад 30 робіт, яким притаманні широкий сюжетно-тематичний діапазон, свобода експерименту в техніці, композиційно-пластичних і колористичних рішеннях, а також емоційне втілення миттєвих вражень, що в цілому споріднює образно-виражальну мову жудожниці з естетикою імпресіонізму.

У ході презентації проекту відбудеться перформанс, під час якого художниця створюватиме начерки і даруватиме їх аудиторії. В заході візьмуть участь київські музиканти.

Даний концепт існує в музеї більше 20-и років і неодноразово включав у свою програму спільні проекти з українськими та іноземними мистцями, щоразу захоплюючи відвідувачів свободою, новизною форми, можливістю публічної демонстрації творчого процесу. Таке взаємодоповнення видів мистецтв – музики й живопису, – безумовно, стане наступним етапом в демонстрації синтезу мистецтв як одного з численних прийомів просвітницької діяльності музею.

Ідея виставки запропонована Людмилою Гарарук (м. Київ) — керівником проекту «Мистецькі експедиції», — який ухвалений Міністерством культури України і покликаний популяризувати творчість українських митців.

Організатори сподіваються, що дана подія викличе хвилю позитивних вражень у відвідувачів та знайде незабутнє відзеркалення у мистецькому житті міста.

       [flgallery id=45 /]