Вишита ікона Ірини Сталіді

У Салоні мистецтв Вінницького обласного художнього музею відкрито персональну виставку «Вишита ікона» Ірини Сталіді.

З 2003 року вона постійно проживає у Греції.

Маючи спеціальність інженера-конструктора, вона реалізувала ще й інші грані свого таланту, ставши  ілюстратором друкованого журналу «Хронос». Серія її графічних творів знаходиться у фондах музею міста Драма. Як постійна учасниця грецького Art-Festival, Ірина Сталіді здобула широкі знання у галузі сучасного мистецтва.

Однак, найзначнішим творчим досягненням нашої землячки стало виготовлення ікон, на що вона отримала спеціальне благословення Архімандрита Грецького. Колекція з 14 творів, яка представлена відвідувачам нашого музею, виконана в оригінальній авторській техніці, що поєднує в собі живопис, вишивку бісером та інкрустацію 12-ти видами напівкоштовного каміння. Зокрема, агату, бірюзи, перлин, яшми та інших. Ікони створено у візантійському стилі, який художниця опанувала при Церкві Святої Трійці в місті Ореокастро.

Безумовний талант Ірини Сталіді, її чудовий смак і майстерність відображаються в умілому поєднанні технік, віртуозності колористичних рішень.

Виставка «Вишита ікона», що відкрилась напередодні Великодніх свят, надасть прекрасну можливість ознайомлення широкої аудиторії з сучасними зразками сакрального мистецтва, стане гідним сегментом в експозиції музею.

Організатори впевнені в зацікавленості вінничан і гостей міста цією  важливою подією в культурному житті Вінниччини.

  

Адреса музею: м. Вінниця, вул. Соборна, 21.  Контактний телефон: 56-28-73