Легенда про Єрусалимку Михайла Лошака

Михайло Цальович Лошак народився 1 червня 1918 року в м. Вінниці. У 1940 р. закінчив Одеське художнє училище ім. Б.М. Грекова. Протягом 1940-1941 рр. навчався у Всеросійській академїі мистецтв у Ленінграді. У 1970 р. обраний членом Національної Спілки художників України.

Лошак був незмінним учасником обласних, республіканських, всесоюзних та міжнародних мистецьких виставок. Його твори експонувались у Польщі, Франції, США. Там само у США минули і останні роки життя та творчості митця.

М.ЛошакХудожник залишив по собі велику творчу спадщину, значна частина якої зберігається у Вінницькому обласному художньому музеї (близько 300 предметів), музеях України та приватних колекціях.

Виставка «Легенда про Вінницьку Єрусалимку», яка представляє непересічну за своїм значенням унікальну серію графічних робіт, присвячена відзначенню Дня міста.

Ці роботи віддзеркалюють любов художника до мальовничих околиць рідного міста, побуту і звичаїв еврейського народу, з яким нерозривно пов’язана історія Вінниці.

Ця унікальна серія стала лейтмотивом усього творчого життя художника. Адже її задум народився у далекому 1935 році, а останні аркуші датовані 1993 роком.

Єрусалимка зникла з лиця міста, aлe пам’ять про неї залишилась у світлинах, поезії і графічних творах наших земляків.

Легенда про Єрусамку М.Лошака

Легенда про Єрусамку М.Лошака

Легенда про Єрусамку М.Лошака

Легенда про Єрусалимку М.Лошака

Легенда про Єрусамку М.Лошака

Легенда про Єрусалимку М.Лошака