Відкрилась виставка картин Юрія Боднара «Філософія світла»

Юрій Боднар народився 28 червня 1955 року на Іршавщині в селі Довге. Навчався у Тернополі в Республіканській школі декораторів-рекламознавців. По закінченню навчання, з 1976 року, митець працював на Тернопільському художньо-виробничому комбінаті Художнього фонду України, здійснюючи художнє оформлення та займаючись монументально-декоративним живописом.

Творчий шлях Юрій Боднар розпочав у 1978 р. Митець працює у станковому та монументальному живописі, в жанрах пейзажу, портрету і сюжетно-тематичної композиції. Твори виконує переважно темперою та олійними фарбами.

Із 1989 р. художник ― постійний учасник місцевих, регіональних, республіканських та всеукраїнських виставок; міжнародних експозицій та пленерів, симпозіумів та фестивалів /2005-2013 рр.  — Польща, Словаччина, Хорватія/. Митець нагороджений Першою  премією  «Matica Slovenska» на IV Бієнале Іконопису та Сакрального мистецтва Карпатського Єврорегіону (2011).

На рахунку Юрія Боднара десятки виставок в Україні та Швейцарії, Греції, Італії, Франції, Тунісі, Словаччині, Хорватії, Угорщині, Польщі.

Роботи художника знаходяться у приватних збірках як закордоном, так і, в Україні, зокрема, в постійно діючі експозиції Національного краєзнавчого музею (Тернопіль), Музею козацтва (Батурин), у фондах Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая (Ужгород).

В експозиції нашого музею представлено 43 живописних полотен, виконаних у авторській техніці «променизм». Твори відзначаються асоціативністю, символічністю й алегоричністю, мають продуману іконографічну пластику і багату колористичну палітру. Всі полотна живуть, наповнені сильним духовним зарядом, у якому відчувається глибока й щира душа художника, безмежно віддана правді і красі буття.

Запрошуємо відвідати виставку «Філософія світла» знаного художника-живописця, член Національної спілки художників України із міста Ужгорода.