Фестиваль «Острог-Ренесанс. Родина»

28 квітня 2017 року у Вінницькому обласному художньому музеї вперше стартував всеукраїнський  фестиваль «Острог-Ренесанс. Родина». Ідея фестивалю – привернути увагу широкого загалу до історії найвідомішого українського роду князів Острозьких і заснованої ними знаменитої «Острозької академії». У джерел могутності роду стояв видатний полководець і державний діяч, староста Брацлавський та Вінницький, князь Костянтин Іванович Острозький, який  увійшов в плеяду найвидатніших особистостей Вінниччини. Зусиллями його нащадків – князя Василя Костянтина Острозького та княжни Гальшки Острозької – було засновано перший на території Східної Європи вищий навчальний заклад.

В рамках фестивалю відбулась прес-конференція, учасниками якої стали директор Вінницького обласного художнього музею Безбах Ілля Васильович, директор Музею Національного університету «Острозька академія» Хеленюк Анастасія Анатоліївна та керівник культурологічного проекту «Мистецькі експедиції» Гарарук Людмила Вікторівна, відкриття виставки «Острог-Ренесанс», яка розкриває яскраві сторінки і важливе значення «острозького періоду» в українській культурі, через полотна сучасних українських художників знайомить з пам’ятками архітектури епохи Відродження древнього, живописного міста Острог.

Яскравими подіями фестивалю стали представлені студентами Національного університету «Острозька академія» музично-театралізована вистава «Свої вогні запалює Острог», яка перенесла глядачів в шляхетне минуле, дала змогу відчути історію про добро і зло, силу волі, незламність і гідність, та виступ студентського хору, у виконанні якого звучали розспіви XVI століття з автентичними текстами Острозької Біблії.

DSC00424a

DSC00553a

DSC00533a