Виставка творів династії Чебикіних

У Вінницькому обласному художньому музеї відкрито виставку «Чебикіни», що представляє творчість видатної династії митців України. Її стрижнем є Андрій Володимирович Чебикін, президент Національної академії мистецтв України, лауреат Державної премії ім. Т.Г. Шевченка, видатний графік, чиє ім’я відоме  в усьому світі.

Успадкувавши від свого батька Володимира Федоровича талант до художньої творчості, Андрій Володимирович розвивав і вдосконалював його протягом багатьох років. А згодом, передав мистецькі посили синам Олексію і Володимиру.

На виставці представлені роботи усіх представників династії, які відображають широкий тематизм, художні прийоми, різноманітні техніки, змістовні концепції визнаних митців.

Роботи А.В. Чебикіна захоплюють нас своїм лаконізмом, бездоганним відчуттям форми, філософською глибиною, психологізмом і витонченістю. У них присутня енергія і пристрасть, що органічним чином поєднується з величчю філософа, котрий усвідомлює і високу природну досконалість, і свій власний потужний дар.

Виставка проводиться з нагоди дня народження майстра, і безумовно, є яскравою подією в культурному житті Вінниччини, визнанням усіх високих заслуг видатного земляка.

[flgallery id=7 /]

Адреса музею: м. Вінниця, вул. Соборна, 21

Контактний телефон: 56-28-73