Блукаюча зірка Шолом-Алейхема

03 березня о 15:00 у Вінницькому обласному художньому музеї спільно з агенцією «Сохнут-Україна» м. Вінниці відбулась презентація мистецької програми «Блукаюча зірка Шолом-Алейхема» з нагоди 160-річчя від дня народження визначного класика єврейської і світової літератури.

У рамках заходу відбулось відкриття спільної виставки «Мистецький контекст», спрямованої на детальніше ознайомлення учасників з творчим спадком і цікавими фактами біографії  письменника. У виставковій експозиції було представлено понад 40 експонатів, серед яких цінні бібліографічні видання, публікації творів Шолом-Алейхема.  Візуально-образної атмосфери заходу надала графіка Михайла Лошака з фондового зібрання музею. Доповнюючим компонентом програми стала екранізація  відеофільмів «Мир Вам, Шолом» та «Скрипаль на даху», кадрів з театральних постановок за участю легендарних акторів: Богдана Ступки, Євгенія Леонова, Анатолія Овчаренка.

Автором і ведучим програми заходу став директор Музею Голокосту у Вінниці Трахтенберг Леонід Михайлович.

Організатори переконані, що «Блукаюча зірка Шолом-Алейхема» стала виразною подією в культурному житті Вінниччини, ще одним плідним  результатом співпраці художнього музею та агенції «Сохнут-Україна».